Geschiedenis

Van Nesstraat
1960  In de nieuwe winkelgalerij vestigt zich drogisterij Van Eersel die later overgenomen werd door de familie  Kerstens.
1975 Overname van de drogisterij door Simon en Ineke Burgerhout. De nieuwe naam: ‘De Hazelaar’. Simon
1994 Opening ‘filiaal’ Julianastraat.
2008 Sluiting van ‘filiaal’ Van Nesstraat.

Lees meer…

Uitleg, herkomst en foto

  • Restauratie: Nanda 2015-2016
  • Advies:  Barend van Zwieten
  • Steun:

Neem een stap terug in de tijd en adem de sfeer van ruim een eeuw geleden. Drogisterij “De Hazelaar” is gevestigd in een eeuwenoud pand met een interieur uit 1910. Reeds toen was in het pand een drogisterij gevestigd. In ons hedendaagse assortiment vind u nog steeds producten uit lang vervlogen tijden. Homeopathische middelen (ook toen heel populair, getuige nog enkele verpakkingen uit de jaren ’30), kruiden en specerijen, chemicaliën, verpakte geneesmiddelen en verbandartikelen waren toen (en zijn nu) belangrijke producten in onze winkel.

In deze tijd zijn begrippen als gemmo- en phytotherapie en (nano)supplementen de meer geëigende begrippen.

Kruiden mengen en ‘smeersels’ maken mogen we van overheidswegen niet meer maar met de biologisch gecertificeerde mengsels en smeersels van ‘Polderkol’ en ‘Herbes Delixer’ kunnen we nog steeds voorzien in ondersteuning bij tal van klachten.

Hebt u vragen over deze artikelen of zoekt een specifieke remedie, aarzel niet: wij adviseren u, puttend uit jarenlange ervaring en hedendaagse kennis,  over alles wat u hierover wilt weten. Daarnaast geven wij u graag vakkundig advies over o.a. voedingssupplementen, phytotherapie, natuurcosmetica en cadeauartikelen.

Een aantal zeer exclusieve series staan tot onze – en natuurlijk ook uw – beschikking. Bijvoorbeeld de natuurzuivere supplementen van Viridian en het gehele huid- en gezichtsverzorging assortiment van Dr. Hauschka.

Verder ook voedingssupplementen van het merk Solgar, dat reeds vanaf 1947 op de markt is en de Zuid-Afrikaanse baby & zonbescherming van Oh-Lief en het Engelse Saaf met een aantal exclusieve producten die volledig gecertificeerd zijn.
Uiteraard  is er een ruime sortering met etherisch oliën van o.a. Chi en kunt u ontzuren met het hele assortiment van Alka.

Tenslotte vragen wij uw aandacht voor onze bijzondere collectie handgevormde kaarsen uit voormalig Oost Berlijn, vervaardigd door de kaarsenkunstenaar Milan Bader en de hand gedompelde kaarsen van kaarsenmakerij  In d’n Kaarsenstal te Heusden met brandduur van 15 tot 350 uur.

Nieuwsgierig? U bent altijd, geheel vrijblijvend, welkom bij