Dr. Hauschka Salon

Verzorging

Het is een heel breed begrip waarbij ‘aandacht geven aan’ voor ons de meest treffende definitie vinden. Of het nu het gezicht, het haar, de huid, het lichaam, je kamer, je huis of wat dan ook is. Geef je het aandacht, dan gaat het meestal beter. Net als bijvoorbeeld een plantje het nu eenmaal beter doet als het aandacht krijgt….
Al die aandacht is te ondersteunen met natuurlijke producten. Van shampoo tot vloerreiniger, van make-up tot wasmiddel, van kaars en geuren tot licht en kleuren.
Vaak met een therapeutisch karakter, natuurlijke visie, of energetische toepassing en een heldere uitleg.

De Huid

Het grootste orgaan van ons lichaam.

De huid bedekt en beschermt en zorgt ervoor dat:

  • Je lichaamstemperatuur constant blijft;
  • Je geen lichaamsvocht verliest;
  • Warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen en trillingen voelbaar zijn;
  • Je vitamine D aanmaakt;
  • Je energie opslaat in de vorm van de vetlaag.

 

Daarnaast weerspiegelt de huid de toestand van de maag en darmflora.  Meer dan voldoende reden om de huid alle aandacht te geven. Niet te lang in de zon, natuurlijke verzorgingsmiddelen, oog voor bouwstoffen als collageen, silicium en zink en….het goed in balans houden van de darmflora.

Haar

Onze voelsprieten. Bij blootstelling aan kou of als schrikreactie bij alertheid of gevaar gaan de haren rechtop staan. Hierdoor ontstaat het beroemde ‘kippenvel’ wat ervoor zorgt dat de temperatuur gereguleerd wordt. Verder biedt haar enige bescherming tegen letsel (hoofdhaar) en fungeren neushaartjes als filter voor stoffen van buiten.

Naast dit alles heeft haar vooral een esthetische functie. De kwaliteit van het haar wordt vooral meegegeven bij de geboorte. Daarnaast zijn veel er veel invloeden van buiten én van binnen die inwerken op de kwaliteit van het haar. Shampoo zonder schadelijke stoffen, suppletie van bouwstoffen of een gezonde darmflora….. ook haar kent een holistische benadering bij een aandacht volle verzorging.