In de winkel hechten we ook waarde aan de achtergrond en therapievorm van onze leveranciers. Alle hebben een prachtig verhaal en een duidelijke visie hoe bij te dragen aan een gezondere samenleving, allen vanuit verschillende specialisaties. Deze achtergrond lichten we hieronder kort toe. Dan staat er nog een korte opsomming van merken die wij ook inzetten en in de winkel aanbieden.

Solgar

Voor Solgar is kwaliteit het belangrijkste ingrediënt in de ruim 300 verschillende producten. Daarom produceert Solgar, als één van de weinige bedrijven, zelf de producten. Dit houdt veel meer in dan het verpakken van het eindproduct.
Solgar houdt elke stap in eigen hand. Van de inkoop van de meest zuivere grondstoffen, het controleren van de kwaliteit, het ontwikkelen van formules, tot het controleren van elke stap in het productieproces. Om uiteindelijk een eindproduct te kunnen verpakken en wereldwijd te verzenden.

Viridian

Viridian gaat mee met de tijd en naast fantastische kwaliteit wordt ook de ecologische voetafdruk klein gehouden. Er wordt zo veel mogelijk gekozen voor veganistische, biologische of duurzame ingrediënten en de producten zijn verpakt in een glazen recyclebare verpakking. De Viridian producten bevatten geen bindmiddelen of kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen en zijn gegarandeerd 100% GMO vrij.

Terra Nova

Het assortiment van Terranova is gebaseerd op het bieden van intense synergistische voedzame en plantaardige voedingssupplementen die bewezen effectief, gebalanceerd en zachtaardig voor het lichaam zijn.

Stephen, die alle Terranova producten samenstelt, bestudeert al bijna 35 jaar natuurlijke retailers, apotheken, natuurlijke therapeuten, media en het algemene publiek. Deze kennis combineert hij met up to date wetenschappelijke/technische onderzoeken op gebied van voedings- en kruidentherapie.

Soria Bel

Soria Bel staat voor het aanbieden van de top in fytotherapie, hoge kwaliteit en werkzaamheid. De kwaliteit van de grondstoffen is zeer indrukwekkend doordat deze direct uit Soria komen. Een gebied dat op 1200 m hoogte ligt, pollutievrij en één van de minst bevolkte regio’s van West-Europa. De omgeving telt 5000 km² dennenbossen en is omringd door bergketens die het gebied beschermen tegen vervuilende invloeden van buitenaf. Het harde bergklimaat en de korte levenscyclus van de plant zorgen immers voor een grotere concentratie aan actieve stoffen.

Deze planten worden door het bedrijf zelf verwerkt met behulp van de nieuwste technologieën. Alle producten worden geanalyseerd en gestandaardiseerd zodat de kwaliteit constant is.

Nutergia

De producten van Nutergia focussen op Actieve Cellulaire Voeding (Nutrition Cellulaire Active® of NCA), dat de cel als “het centrum voor een optimale gezondheid” beschouwt.

Elke cel ademt, voedt zich, communiceert, vermenigvuldigt zich… En om al deze levensbelangrijke functies tot een goed einde te brengen, vinden daar, op hoge snelheid, een indrukwekkend aantal chemische reacties plaats. Geen enkele reactie is mogelijk zonder de aanwezigheid van specifieke eiwitten of enzymen die, om actief te zijn, gekoppeld moeten worden aan een specifiek oligo-element.

Het oligo-element is in zekere zin de startmotor van de reactie. Die reacties staan bovendien niet op zichzelf, ze volgen elkaar in een cascade op, elk met een eigen oligo-element.

Om het metabolisme terug op gang te krijgen, brengt de Actieve Cellulaire Voeding® in een eerste fase oligo-elementen aan, in de vorm van ionen en in fysiologische dosissen, de voorwaarden voor hun goede opname. Onder die voorwaarde zullen andere essentiële voedingsstoffen die ter aanvulling worden aangebracht (vetzuren, vitaminen, aminozuren) in een tweede fase doeltreffend kunnen zijn.

Heel

Pioniers op het gebied van natuurlijke geneeskunde met een nieuwsgierige geest. De geneesmiddelen van Heel bestaan uit lage concentraties van verschillende natuurlijke werkzame bestanddelen (multi-component) die tegelijkertijd werken op meerdere fronten (multi-target).

Wanneer biologische netwerken ontregeld raken, zodat er ziektes opduiken, biedt deze unieke therapeutische aanpak dus een veilige en efficiënte manier om het zelfregulerende vermogen van het lichaam te herstellen.

Nano

Mineralen in de vorm van elementaire nano-deeltjes hebben altijd deel uitgemaakt van een vruchtbare bodem. Deze elementaire en elektrisch geladen deeltjes werden opgenomen door de planten en kwamen zo ook in het menselijk lichaam terecht. Door de uitputting van de bodem worden deze nano-deeltjes nauwelijks nog teruggevonden.

Nano mineralen zijn elementaire (ongebonden) mineraaldeeltjes, gesuspendeerd (“zwevend”) in het zuiverste water. Omdat ze ultraklein zijn, hebben ze niet of nauwelijks smaak en geen kleur en geur. Nano mineralen bestaan uitsluitend uit gezuiverd water en het betreffende mineraal. Er zitten geen hulpstoffen in. Ze zijn al verdund, direct klaar voor inname of aanbrengen op de huid.

Zenchi

Zenchi streeft ernaar natuurlijke innovatieve producten te leveren die betaalbaar zijn en waarbij maximale zorg voor kwaliteit en milieu wordt betracht. Behalve het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten die passen bij een OERspronkelijke leefstijl wil Zenchi ook bijdragen aan bewuste samenleving. Aandacht wordt vooral besteed aan de mycotherapie, het voorkomen van ziektes of behandelen van aandoeningen met gebruikmaking van paddenstoelen in extract of poedervorm. Zenchi heeft ook een academy waar de toepassing van de verschillende paddenstoelensoorten besproken wordt.

 • Activo
 • Arkopharma
 • Bio Kult
 • Chi’
 • De Groene Linde
 • LTO3/Smart Vital
 • Metagenics
 • Pileje / Lactabiane
 • Polderkol
 • Vogel
 • Vsm
 • Weleda