De Hazelaar gaat voor Natuurlijk.
Daarbij streven wij naar een volledig assortiment van producten met een traceerbare herkomst, geen schadelijke E nummers of synthetische nabootsing.Natuur is de bron van ons bestaan. De werking van de  natuur is magnifiek. Nabootsen van natuur kan mooie resultaten geven maar heeft ook altijd een minder gewenst effect. Vaak omdat slechts een deel van de natuur wordt gebruikt en niet de werking van het geheel wordt nagebootst.

 

 

 

 

Wilgenbast is hier zo’n heel mooi voorbeeld.

Wilgenbast heeft pijnstillende, koortswerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dat wordt veroorzaakt door het stofje salicine.  Salicine kan echter ook maagklachten veroorzaken. De natuur heeft daarin voorzien door in Wilgenbast ook ook looizuur op te nemen. Looizuur voorkomt maagirritaties.
Het benutten van het geheel van de eigenschappen van wilgenbast geeft dus het gewenste resultaat zonder bijwerking.

De eigenschappen van Salicine zijn door de farmacie ‘nagemaakt’. Het looizuur van de wilgenbast is vervangen door acetylzuur. om de maag beschermen. Echter het gebruik van dit deze NSAID pijnstillers is slecht voor beperkte tijd ‘veilig’. Langduriger gebruik kan uiteindelijk forse maagklachten opleveren….

Bij ons dus liever wilgenbast dan de ‘NSAID’s’ met acetylsalicylzuur….