Vitaminen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei, ontwikkeling en om gezond te blijven. Ze leveren geen energie. Het lichaam kan vitamines niet, of niet genoeg, zelf aanmaken.

Mineralen

Mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn om uw lichaam goed te laten functioneren. Ze zijn onder andere nodig bij de regulatie van enzymen en hormonen. Mineralen zijn stoffen die uw lichaam niet zelf kan aanmaken.

Celzouten

Celzouten zijn natuurlijke mineralen, die in ons lichaam voorkomen. Deze mineralen bevinden zich in de cellen en spelen een belangrijke rol in de stofwisseling. Je hebt al vanaf je geboorte een voorraad celzouten in je lichaam. Het lichaam verbruikt deze zouten. Nieuwe celzouten krijg je binnen via voedsel.

Kruiden

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie, (‘behandeling met planten’) genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. In de kruidengeneeskunde gebruikte plantaardige middelen noemt men kruidengeneesmiddelen of fytotherapeutica. Veel werkzamestoffen uit de kruidengeneeskunde worden op een synthetische wijze nagebootst. Deze heten dan medicijnen en worden door de pharmacie geleverd.